
ĀBOLU PLĀTSMAIZE
05. October, 2020
Ātri, vienkārši un sezonāli.
Rīki
Cepampanna
Sastāvdaļas
MĪKLA
320 g cukurs
350 g kefīrs
400 g milti
3 lielas olas
210 g izkausēts sviests
1 tējkarote dzeramā soda
10 - 12 āboli
350 g skābais krējums 25%
150 g cukurs
kanēlis
Pagatavošana
Sagatavo ābolus, vislabākā izvēle ir Antonovka, bet derēs arī cita šķirne, svarīgi lai āboli ir cieti un skābi.
Āboliem nomizo mizas, pārgriež četrās daļās, izņem serdi un sagriež plānās šķēlītēs.
Pagatavo mīklu - sajauc olas ar cukuru, tad pievieno kefīru un izkausētu sviestu. Iemaisa izsijātus miltus ar sodu.
Lej mīklu ar cepampapīru izklātā pannā. Šī porcija ir piemērota standarta mājas cepampannai.
Pa virsu mīklai rindās kārto ābolus, cieši vienu pie otra, gandrīz vertikāli, iespiežot tos mīklā.
Samaisa cukuru ar skābo krējumu un pārlej pāri ābolu rindām. Uzkaisa pa virsu kanēli.
Pīrāgu liek cepties 170° C - 180° C augšas - apakšas režīmā, cepšanas temperatūra ir atkarīga no jūsu krāsns jaudas. Cep 40 - 45 min., kad āboli ir mīksti un pīrāga dibens brūnā krāsā, tas ir gatavs! Ābolus pārbauda, iebakstot tajos ar naža galu, tam ir brīvi jāiet cauri mīkstumam.
Ja mīkla sāk piedegt, bet āboli ir cieti, nākamreiz var samazināt temperatūru.
Atdzesē istabas temperatūrā un pasniedz! Pīrāgs visgaršīgākais ir pēc pāris stundām vai nākamajā dienā, bet, ja gribās ēstu uzreiz, tad servē ar vaniļas saldējuma bumbiņu - garšos kā silts ābolu pudiņš. :)