VIENKĀRŠI LABA VEGĀNU KŪKA

VIENKĀRŠI LABA VEGĀNU KŪKA

Mērcēto-blenderēto Indijas riekstu un avokado vegānu kūkas ir laiks nomainīt uz kaut ko garšās jaudīgāku.
Šī ir vienkārša recepte, bet tās garša un tekstūra neliks vilties. Tā ir krēmīga, tumīga, šokolādīga un negaršo pēc kārtējā "vegānu brīnuma".

Recepti var pagatavot kā kūku, pamatnei izmantojot blenderētus sausos augļus, vai kā musu burciņās.

Rīki

  • Blenderis

  • Forma 16 - 18 cm vai burciņas

Sastāvdaļas

340 g Silken Tofu (Rimi)
100 g mandeļu piens
150 g lazdu riekstu pralinē vai mandeļu pasta. Var aizstāt ar citu riekstu pastu/sviestu
350 g tumšā šokolāde 60% salauzta gabaliņos
šķipsniņa sāls

PAMATNEI ja gatavo
210 mīkstās lielās dateles
140 g karamelizēti pekanrieksti

Pagatavošana

Ja gatavo kā kūku - sablenderē riekstus ar datelēm un izklāj apaļā formā uz pamatnes un nedaudz gar malām. Formas pamatni pirms tam nosedz ar cepampapīru.

Tofu izņem no iepakojuma un nolej lieko šķidrumu.
Mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē izkausē šokolādi.
Visas sastāvdaļas liek blenderī vai mērkrūzē un sablenderē līdz viendabīgai, krēmīgai konsistencei. Lej formā uz dateļu – riekstu pamatnes vai traukos/burciņās, atstāj ledusskapī uz nakti.

*Ūdens pelde – katliņā uzvāra ūdeni un nogriež uz minimālās liesmas/indukcijas tā, lai viegli, viegli burbuļo. Uzliek uz katliņa bļodu, tā lai bļodas dibens nepieskartos ūdenim! Ieber bļodā šokolādi un maisa ar spatulu, līdz tā ir pilnībā izkususi.

*Mikroviļņu krāsnī šokolādi kausē sekojoši – ieber traukā šokolādi un karsē mikroviļņu krāsnī maksimālajā temperatūrā 30-40 sekundes, izņem, kārtīgi samaisa un liek atpakaļ. Atkārto līdz šokolāde ir pilnībā izkususi.

VIENKĀRŠI LABA VEGĀNU KŪKA
blog comments powered by Disqus