
KARAMELIZĒTI CITRONI
05. April, 2020
Perfekti dekoram uz kēksa, kokteiļos vai vienkārši tā pat - pie tējas.
Rīki
Panna
Sastāvdaļas
300 g cukurs
300 g ūdens
2 lieli citroni
Pagatavošana
Katliņā liek vārīties ūdeni.
Tikmēr citronus sagriež vidēji plānās šķēlēs - bez fanātisma, lai citronam būtu masa, kas karamelizējās.
Sagatavo ledus peldi - ielej traukā ūdeni ar ledus gabaliņiem.
Kad ūdens katliņā pamatīgi burbuļo, liek iekšā citronus un blanšē vienu minūti, ne ilgāk! Izņem un uzreiz liek iekšā ledus peldē. Patur vienu minūti un liek uz salvetes nožūt. Šis process noņems citrona miziņai rūgtumu.
Gatavo cukura sīrupu - pannā ar biezu dibenu liek ūdeni, cukuru un karsē.
Kad cukurs ir izšķīdis, liek iekšā citronu šķēles, mēģina izkārtot tā, lai vienā vietā nepārklājās vairākas citrona šķēles.
Nogriež uguni uz minimālās un gatavo aptuveni vienu stundu bez vāka.
Tuvojoties beigām, lielākā daļa šķidruma ir izgarojusi un parādās baltas putas.
Saudzīgi liek citronus uz restēm apžūt un notecēt. Var atstāt pa nakti istabas temperatūrā, bet pēc tam uzglabā ledusskapī.
Reducētajam sīrupam, kas palicis pannā ir forša marmelādes tekstūra un to var izmantot kēksu glazēšanai vai kā sīrupu mitrināšanai, ja pievieno nedaudz limončello un karstu ūdeni.