
karamelizēti pekanrieksti
29. January, 2019
Dikti labi riekstiņi ne tikai ēšanai, bet arī kā sastāvdaļa citos desertos.
Rīki
Cukura/pārtikas termometrs
- Katliņš
- Cepampapīrs
Sastāvdaļas
RIEKSTI
500 g pekanrieksti
80 g sīrups (zemāk)
1 ēdamkarote kanēlis
SĪRUPS
350 g ūdens
1000 g cukurs
150 g Invertais cukurs
Pagatavošana
Gatavo sīrupu, sajauc visas sastāvdaļas un uzvāra. Vāra maksimums 1 min.
Sajauc riekstus, kanēli un sīrupu, liek uz pannas, izklātas ar cepamo papīru un grauzdē 150°C, režīmā ar ventilatoru 15 – 17 min. Pēdējās minūtēs riekstus uzmana, tie var ātri piedegt.
Atdzesē un uzglabā slēgtā traukā istabas temperatūrā.
Sīrups paliks pāri, tādēļ var pagatavot pusi porcijas vai uzglabāt vienu mēnesi ledusskapī un izmantot citiem riekstiem, vislabāk derēs makadāmijas un lazdu rieksti.