BRAUNIJS GLUTEN FREE

BRAUNIJS GLUTEN FREE

Klasisks, mitrs un piesātināts šokolādes deserts.

Rīki

  • Rāmis vai forma cepšanai ar aptuveno izmēru 20x29 cm

  • Cepampapīrs
  • Blenderis, vēlams emulsijas

Sastāvdaļas

BRAUNIJS
250 g sviests
200 g tumšā šokolāde 60%
70 g kokosriekstu milti – nopērkami Biotēkā un citos eko veikalos. Var aizvietot ar mandeļu miltiem
1 tējkarote cepampulveris
šķipsniņa jūras sāls
80 g kakao pulveris ar augstu tauku saturu - 17% un vairāk
4 lielas olas
320 g cukurs

GANAŠS
170 g saldais krējums
170 g tumšā šokolāde 60%

Pagatavošana

Ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī kopā izkausē sviestu un šokolādi.
Atsevišķā traukā sajauc kokosa miltus, cepampulveri, sāli un izsijātu kakao pulveri.
Sajauc olas ar cukuru un iemaisa šokolādes - sviesta masā, tad pievieno sauso maisījumu, kuru iecilā ar silikona lāpstiņu.
Mīklu lej formā, kas ir izklāta ar cepampaīru.
Cep 175°C aptuveni 20-25 min. Mīklu nevarēs pārbaudīt ar sausā kociņa metodi, jo arī no gatava braunija kociņš iznāks ar šokolādes masu.
Par cik braunijam ir jābūt super mitram un šokolādīgam, to labāk nepārcept (25 min. ir maksimālais cepšanas laiks). Braunijs savilksies un ieņems stingru formu līdz brīdim, kad tas būs pilnībā atdzisis.

Gatavo šokolādes ganašu – uzkarsē saldo krējumu līdz vārīšanās temperatūrai, pārlej pāri salauztai šokolādei, kura atrodas šaurā traukā vai litrā, atstāj uz 2 min un sablenderē līdz viendabīgai konsistencei. Vislabāk izmantot emulsijas blenderi, lai atbrīvotos no gaisa burbuļiem un iegūtu spīdīgu, gludu tekstūru. Ja nav neviena no blenderiem, masu kārtīgi samaisa ar karoti.

Ņem atdzesēto brauniju, sabaksta ar zobu bakstāmo kociņu un pārlej pāri pagatavoto ganašu, liek uz 2 h ledusskapī. Jo ilgāk braunijs stāvēs ledusskapī, jo sulīgāks tas būs.

BRAUNIJS GLUTEN FREE
blog comments powered by Disqus