
NAMELAKA
31. January, 2019
Namelaka tulkojumā no japāņu valodas nozīmē gluds/zīdains un tāds šis krēms tiešām ir! Krēma tekstūra ir ļoti pateicīga šķīvja desertiem, garnēšanai vai eklēru/profiteroļļu pildījumiem.
Rīki
Emulsijas blenderis
- Silikona lāpstiņa
Sastāvdaļas
540 g tumšā šokolāde 55-60%
20 g glikoze
400 g piens 2.5 - 4%
10 g želatīns
800 g saldais krējums
Pagatavošana
Mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē izkausē šokolādi.
Uzkarsē pienu līdz pirmajam burbulim, pievieno uzbriedinātu želatīnu un glikozi, samaisa.
Karsto piena masu pakāpeniski lej šokolādes masā un emulsifē (blenderē ar emulsijas blenderi). Kad viss piens ir pievienots, turpina emulsifēt līdz masa ir spīdīga. Šajā procesā nekādā gadījumā necilā blenderi un nelaiž iekšā gaisa burbuļus.
Beigās pievieno aukstu, šķidru saldo krējumu un iemaisa ar silikona lāpstiņu, ja ir vajadzība, masu sablenderē ar emulsijas blenderi.
Pārklāj ar pārtikas plēvi kontaktā, tā lai plēve pieskartos masai un liek uz nakti ledusskapī. Izmanto nākamajā dienā.