
NEITRĀLĀ GLAZŪRA
18. April, 2019
Lai ogas uz desertiem žilbinoši spīd!
Rīki
Termometrs
- Katliņš
Sastāvdaļas
500 g ūdens
300 g cukurs
23 g pektīns NH
12 g citrona sula
Pagatavošana
Neitrālā glazūra bieži tiek izmantota, lai pagatavotu košās un krāsainās spoguļglazūras, ar kurām tiek glazētas musa kūkas vai eklēri. Tā vietā lai pirktu lielu dārgu iepakojumu specializētos veikalos, aicinu to ērti pagatavot mājas apstākļos.
Pati šo glazūru izmantoju ogām un augļiem ar kuriem dekorēju tartes un kūkas.
Sajauc cukuru ar pektīnu.
Katliņā uzsilda ūdeni līdz 30-40°C. Ja ūdens būs karstāks, pektīns saies kunkuļos.
Plānā strūklā, aktīvi maisot, pievieno ūdenim cukuru ar pektīnu un uzvāra, pievieno citrona sulu, turpina vārīt 1-2 min.
Gatavo masu uzreiz pārliek traukā un pārklāj ar pārtikas plēvi kontaktā. Liek ledusskapī sastingt.
Ja glazūru izmanto ogām, pirms garnēšanas to uzsilda mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē.