Basku siera kūka

Basku siera kūka

Kūkai ir krēmīgs centrs un dziļi karamelizēta "sadedzināta" augšējā un apakšējā daļa.
Šī ir perfekta recepte - tikai piecas sastāvdaļas, kuras savā starpā jāsajauc un jāizcep.

Rīki

  • cepamforma 20 - 22 cm diametrā

  • cepampapīrs
  • mikseris - rokas vai planetārais
  • silikona lāpstiņa
  • vēlams pārtikas termometrs

Sastāvdaļas

560 g Philadelphia original krēmsiers
4 olas (~220 g)
150 g cukurs
350 g saldais krējums
2 vaniļas pākstis
30 g milti

Pagatavošana

Gatavošana ~ 20 min;
Cepšana ~25 min;
Nakts ledusskapī.

-Visām sastāvdaļām ir jābūt istabas temperatūrā;
-Svarīgi ir izmantot tieši Philadelphia original unikālās garšas un tekstūras dēļ. Citi krēmsieri nederēs;
-Neaizstāt vaniļas pākstis ar ekstraktu vai pastu.

Krāsni kārtīgi uzkarsē 220°C temperatūrā.

Krēmsieru, vaniļas sēkliņas un cukuru uzputo mikserī, līdz cukurs gandrīz izšķīdis.
Pievieno pakāpeniski olas - putot nevajag, tikai iemaisīt.
Ar silikona lāpstiņu notīra miksera malas, lai veidotos homogēna masa bez kunkuļiem.

Basku siera kūka

Sajauc miltus ar saldo krējumu - no sākuma miltiem pievieno nelielu daļu saldā krējuma, tad iemaisa atlikušo. Ja masā tomēr ir izveidojušies kunkulīši, to var sablenderēt ar blenderi.

Basku siera kūka

Pakāpeniski šo miltu mikstūru pievieno miksera masā.

Basku siera kūka

Mīklu lej iepriekš sagatavotā formā.

Basku siera kūka

Cepampannu ar augstām malām (10 cm) izklāj ar dubultā salocītu cepampapīru. Liekās malas nogriež nost, lai tās nesadegtu augstajā temperatūrā.

Basku siera kūka

Cep 220°C ~ 23-26 minūtes.

Gatava, tikko izcepta kūka ir ļoti šķidras konsistences - tā tam jābūt.
Ja mājās ir pārtikas termometrs tas būs lielisks palīgs - mīklas temperatūrai kūkas vidus daļā jābūt 68°C.
Gar malām temperatūra, protams, būs augstāka un šis ir iemesls atšķirīgām tekstūrām - malas ir stingras, bet vidus daļa - maiga un krēmīga.
Ja kūkas virspuse nav brūna, pēdējās 2 minūtes var ieslēgt grila režīmu.

Pilnīgi katrai krāsnij šis cepšanas laiks būs nedaudz savādāks. Tas ir atkarīgs no krāsns jaudas - cik vienmērīga ir gaisa plūsma un cik stabili krāsns notur temperatūru.
Izcepto siera kūku izņem ārā un pāris stundas patur istabas temperatūrā, līdz tā ir atdzisusi un tad liek uz nakti ledusskapī.

Basku siera kūka