Persiku deserts

Persiku deserts

Mans mīļākais persiku laika deserts! Viegls, dzirkstošs, svaigs un garšīgs.

Pagatavošana

Instagram ir video ar procesu - SPIED ŠEIT

PERSIKU COMPOTE

250 g persiki (~2 gab.)
½ tējkarote citronskābe
10 g laima sula (2 ēdamk.)
10 g cukurs (2 ½ ēdamk.)
3 g pektīns NH (ja nav pektīna, tad neliek neko, masa būs mazliet šķidrāka, bet tas nekas)
250 g stingri persiku kubiņi
10 g persiku liķieris

Svarīgi, lai persiki ir sezonāli un saldi, ja gadījumā tādus atrast nevar, labāk nopirkt gatavu biezeni veikalā - Gemoss vai PROMO. Tiem vienmēr būs izteiksmīga garša.

Nomizo persikus un sajauc ar citronskābi - sablenderē.
Uzkarsē kopā ar laima sulu.
Atsevišķā trauciņā sajauc cukuru ar pektīnu.
Plānā strūklā ber klāt persiku masai visu laiku maisot. Vāra ~1-2 minūtes.
Atdzesē pilnībā ledusskapī.
Kad masa atdzisusi, to sablenderē (ja izmanto pektīnu).
Pievieno persiku kubiņus un liķieri. Izmanto uzreiz.
Pāri palikušo masu var sasaldēt un izmantot kā pildījumu, piemēram, musa kūkām.


PUTOTS GANAŠS

7 g želatīns
100 g persiku biezenis
¼ tējkarote citronskābe
400 g saldais krējums
110 g baltā šokolāde
50 g persiku liķieris

Želatīnu uzbriedina 45 g auksta ūdens.
Uzkarsē persiku biezeni kopā ar citronskābi un pievieno uzbriedušo želatīnu.
Kārtīgi visu samaisa.

Izkausē šokolādi un savieno ar karsto persiku masu - sablenderē.
Pievieno aukstu saldo krējumu un persiku liķieri. Šajā momentā masa paliks bieza. Atkal sablenderē un mēģina masā neielaist burbuļus.
Liek ledusskapī uz 12 h.

Nākamajā dienā, pirms liek kopā desertu - uzputo ganašu mikserī ar putotāja uzgali.
Glāzēs vai trauciņos liek kārtām ganašu un persiku compote.
Pasniedz aukstu!

Persiku deserts