BEZGLUTĒNA ŠOKOLĀDES CEPUMI
23. November, 2017
Viegli pagatavojami un ārkārtīgi garšīgi, mani mīļākie cepumi! Tekstūra mīksta pa vidu, birstoša gar malām, garša - pilnīga un šokolādīga, sastāvs - bez miltiem.
Rīki
Cepampapīrs
- Silikona spatula
Sastāvdaļas
340 g tumšā šokolāde (60%)
115 g piena šokolāde
45 g sviests
250 g cukurs
40 g kukurūzas ciete
4 g cepampulveris
1 g sāls
150 g olas (aptuveni 3 gab.)
80 g karamelizēti pekanrieksti rupji sakapāti
Pagatavošana
Ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausē tumšo šokolādi.
Ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausē sviestu un sajauc ar tumšo šokolādi.
Atsevišķā traukā samaisa cukuru, kukurūzas cieti, cepampulveri un sāli.
Pievieno viegli sakultas olas un sajauc līdz viendabīgai konsistencei.
Sausā maisījuma – olu masai pakāpeniski pievieno izkausēto šokolādes – sviesta masu un sajauc.
Ar spatulas palīdzību iemaisa 115 g sakapātu piena šokolādi, (labāk derēs maza izmēra kaletes) un pekanriekstus.
Masu atstāj bļodā, pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz nakti, steidzīgajiem pietiks arī ar 4 h ledusskapī.
Kad masa gatava, saveļ vidēja izmēra bumbiņas, liek uz pannas, kura ir noklāta ar cepampapīru, viegli saplacina un liek cepties 170°C, 7-8 min.
Starp cepumiem ir jāatstāj 1 - 2 cm atstarpe, par cik tie izpletīsies.
Gatavie cepumi izskatās negatavi, tā tam jābūt, šokolāde savilksies, kad masa atdzisīs.
Izvelk pannu, pārliek cepumus ar visu cepampapīru uz galda virsmas, lai tie neturpina gatavoties uz karstās pannas un atstāj dzesēties.
Gandrīz bezgrēka cepumi ir gatavi! Uzglabā istabas temperatūrā, slēgtā traukā.