
čia sēklu pudiņš
20. July, 2019
Veselīgs un garšīgs brokastu deserts.
Sastāvdaļas
400 g kokosriekstu piens
100 g mandeļu piens
100 g čia sēklas
2 - 4 ēdamkarotes medus vai 4 - 6 ēdamk. kļavu lapu sīrups
2 saldi, gatavi mango
4 marakujas
Pagatavošana
Lieto kokosrieksta pienu bundžiņās, es izmantoju Santa Maria. Sajauc kopā ar mandeļu pienu.
Ja kokosa piens atradās ledusskapī un ir noslāņojies, masu sablenderē.
Iemaisa medu vai kļavu lapu sīrupu, salduma pakāpi regulē pats.
Iemaisa čia sēklas un pilda burciņās, liek ledusskapī - vēlams uz nakti.
Nākamajā dienā sablenderē mango un sajauc ar marakuju. Es gan izmantoju veikalā nopērkamu mango biezeni (PROMO, Gemoss), jo gan tekstūra, gan garša ir labākas kvalitātes, turklāt visās sezonās. Pilda pa virsu čia sēklu pudiņam.