VĀRĪTAIS KRĒMS UN DIPLOMĀTS

VĀRĪTAIS KRĒMS UN DIPLOMĀTS

Ir nepieciešams pareizais twists, lai klasika būtu izcili laba. Citrona miziņa, vaniļas pāksts un kanēļa standziņa ir atslēga garšu sprādzienam arī vienkāršā krēmā.

Rīki

  • Katliņš ar biezu dibenu

  • Putojamā slotiņa

Sastāvdaļas

100 g saldais skrējums
400 g piens
90 g cukurs
35 g kukurūzas ciete
100 g olu dzeltenumi
25 g olas
25 g trimolīns - invertais cukurs (var nelikt)
25 g sviests
1 kanēļa standziņa
1 vaniļas pāksts
1 citrona miziņa (smalki sarīvēta)

Pagatavošana

VĀRĪTAIS KRĒMS UN DIPLOMĀTS

Pagatavo auksto infūziju - katliņā liek pienu, saldo krējumu, kanēļa standziņu, citrona miziņu un vaniļas pāksti, pārklāj ar pārtikas plēvi kontaktā, atstāj pa nakti ledusskapī.
Steidzīgie visu uzkarsē, pārklāj ar plēvi kontaktā un atstāj uz 20-30 minūtēm.
Pirmajā gadījumā garša būs intensīvāka, bet abi varianti ir lieliski!

VĀRĪTAIS KRĒMS UN DIPLOMĀTS

Katliņa sastāvam pievieno trimolīnu (ja ir) un pusi cukura, karsē līdz parādās tvaiks un masa sāk viegli vārīties, bet neturpina vārīt!
Atsevišķā bļodā ar putojamo slotiņu sajauc otru pusi cukura, olu dzeltenumus, olas un kukurūzas cieti. Tas ir jādara tieši pirms masas izmantošanas, lai cukurs "nesaēstu" olas.

VĀRĪTAIS KRĒMS UN DIPLOMĀTS

Nokāš karsto piena masu un plānā strūklā lej olu masā, to putojot.

VĀRĪTAIS KRĒMS UN DIPLOMĀTS
VĀRĪTAIS KRĒMS UN DIPLOMĀTS

Lej atpakaļ katliņā un, nepārtraukti maisot, karsē uz nelielas uguns līdz masa sabiezē. Pa vidu šim procesam pievieno sviestu.

VĀRĪTAIS KRĒMS UN DIPLOMĀTS

Kad masa gatava to uzreiz pārliek traukā, pārklāj ar pārtikas plēvi kontaktā, liek dzesēties ledusskapī.

VĀRĪTAIS KRĒMS UN DIPLOMĀTS

Krēmu var izmantot, kad tas ir pilnībā atdzisis. Vislabāk atstāt ledusskapī uz visu nakti.
Krēms ir stingrs un vienā gabalā, iespējams pirmajās reizēs ir nelieli kunkulīši - tas nekas, jo KRĒMS IR JĀUZPUTO AR MIKSERI! Cilvēki bieži ierauga stingro krēma tekstūru un nobīstās, bet šajā posmā tas vēl nav gatavs. Krēms iegūst savu ideālo tekstūru tikai pēc putošanas.
Ja nav miksera, krēmu sablenderē ar rokas blenderi, bet, šajā gadījumā, tas būs nedaudz šķidrāks. Ja tiek pildītas tartes un profiteroļļi, tas netraucē, bet kūkām, iespējams, nederēs.

DIPLOIMĀTS
Man patīk blīvs vārītais krēms, bet, ja ir vēlēšanās panākt gaisīgāku tekstūru, šajā krēmā var iecilāt putotu saldo krējumu un būs "Diplomāts".
Klasiskā variantā tiek pievienoti 10% putukrējuma no vārītā krēma masas.
Vārīto krēmu pirms tam uzputo mikserī, atsevišķi uzputo arī saldo krējumu un savieno abas masas ar silikona lāpstiņas palīdzību.
Diplomāts ir pateicīgs garnēšanai , kā arī labi derēs plaucētās mīklas izstrādājumiem.

Vēl viens lielisks variants, ko es bieži izmantoju ir uzputot vārīto krēmu kopā ar Mascarpone. Šis ir treknāks variants, bet ļoti labi garšo eklēros vai kūkās, kopā ar sāļo karameli!